Home > Bereken zelf > Inventarisatieformulier > Is mijn hypotheek up to date


De rentestand staat laag, de huizenprijzen zijn hoog en de hypotheekregels zijn in 2019 veranderd. De hypotheek staat 10, 20 of 30 jaar vast, maar toch zijn er aanpassingen mogelijk, zodat u toch kunt profiteren van de lage hypotheekrentes. Op deze pagina geven wij ook een aantal vaak voorkomende aanpassingen aan uw hypotheek, waarbij afsluiten van een nieuwe hypotheek niet nodig is.

Hypotheek veranderen naar huidige situatie

We wonen al een tijdje in ons huis, past onze hypotheek nog wel bij onze situatie? Het is verstandig om regelmatig een hypotheekupdate te doen bij uw hypotheekadviseur. Vaak blijkt dat men de hypotheekvorm beter kan wijzigen. Laat een renteboete u niet tegenhouden. Als u van hypotheek verandert, dan kost het oversluiten geld, maar als de rentekosten zodanig verschil uitmaken, dan heeft u op lange termijn zeker baat bij het oversluiten.

Hypotheek aanpassingen zonder oversluiten

De hypotheekvorm die het beste bij u past kan daardoor op dit moment anders zijn dan toen u de hypotheek afsloot. Daarom heeft De Hypotheek Lounge een inventarisatieformulier opgesteld om snel een soort klantenprofiel te maken waarbij snel inzicht gegeven wordt van uw persoonlijke en ideale hypotheek situatie.

Veel voorkomende aanpassingen aan uw hypotheek kunnen zijn:

  • Als de kosten van het oversluiten goedgemaakt worden door de lagere hypotheekrente, dan is oversluiten een goed idee.
  • Een andere mogelijkheid is het middelen van uw hypotheekrente. Stel dat uw hypotheekrente vele malen hoger is dan de actuele rente, dan kunt u de bank vragen om een rente middeling. De bank zou dan tegemoet komen in een lagere hypotheekrente. Vraag uw hypotheekadviseur om te bemiddelen.
  • Boetevrij uw hypotheek aanpassen kan als de rente vaste periode is afgelopen. Laat u wel goed adviseren welke nieuwe hypotheek past bij uw woonsituatie.
  • De Hypotheek Lounge denkt met u mee als u extra wilt aflossen op uw hypotheek. We zetten de maandlasten voor u op een rij.

 

Andere hypotheek oplossingen

Klik hier voor het inventarisatieformulier. Hier helpen wij u snel verder. Door het invullen van het inventarisatieformulier van De Hypotheeklounge kunnen wij u adviseren over een optimale afstemming tussen uw huidige en gewenste situatie, en de daarbij behorende mogelijkheden. Wij kijken naar risico’s en kansen en bouwen een cliëntprofiel voor u. We adviseren u over de voordeligste en veiligste manier om uw hypotheek af te lossen.

Op basis van deze vragen kunnen wij u het beste adviseren. We brengen alle denkbare scenario’s in beeld en kunnen we samen een keuze maken voor een passende hypotheek en eventuele verzekeringen.