Hoeveel kan ik lenen rekentool

Hoeveel u kan lenen kunt u met onderstaande rekentool berekenen. Om financiële teleurstellingen te voorkomen, is het enorm belangrijk dat u van te voren inzichtelijk maakt wat uw maximale maandlasten zijn. U wilt tenslotte niet achteraf voor verrassingen komen te staan. Hoeveel u kan lenen wordt bepaald aan de hand van uw bruto jaarinkomen, maar ook dat van uw partner, eigen geld, de koopsom van de woning en de soort woning. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de soort hypotheek die voor u geschikt is en de actuele rentes. Op onze website kunt u via onze rekentools een inschatting maken wat uw maximale lening kan zijn. Met de rekentool krijgt u een indicatie van uw maandlasten.
De handige online tool van De Hypotheek Lounge geeft u aan de hand van een aantal vragen binnen een aantal minuten antwoord op de vraag: hoeveel kan ik lenen?

Wat kan ik lenen voor een koophuis?

Vanaf 2018 mag u maximaal 100% van de woningwaarde lenen voor uw hypotheek. Dit terwijl er gemiddeld zo’n 6% aan extra kosten bij komen als u een huis koopt. U betaalt voor de notaris en de taxateur bijvoorbeeld. Dit moet u helaas betalen van uw eigen geld. Om financiële teleurstellingen te voorkomen, is het enorm belangrijk dat u van te voren inzichtelijk maakt wat uw maximale maandlasten zijn. U wilt tenslotte niet achteraf voor verrassingen komen te staan.
Hoeveel u kunt lenen, kunt u met bovenstaande rekentool berekenen. Op deze manier krijgt u snel een beeld, hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

Hypotheek berekenen 2018

Uw inkomen bepaalt hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Bent u in loondienst, zzp’er of gaat u met pensioen? Een hypotheek is maatwerk. Dus ook hoe u uw geld verdient, kan invloed hebben op het bedrag dat u kunt lenen.

Hoeveel u kan lenen, wordt bepaald aan de hand van uw bruto jaarinkomen, maar ook dat van uw partner, eigen geld, de koopsom van de woning en de soort woning. De waarde van het huis dat u wilt kopen, bepaalt hoeveel hypotheek u krijgt. Uw woning is namelijk het onderpand van uw hypotheek. In 2018 mag u 100% lenen van de waarde van uw woning.
Daarnaast wordt er ook gekeken naar de soort hypotheek die voor u geschikt is en de actuele rentes 2018.

Maandlasten hypotheek berekenen

Op onze website kunt u via meerdere rekentools een inschatting maken wat uw maximale lening kan zijn. Met de rekentool bovenaan de pagina, krijgt u een indicatie van uw maandlasten.
De maandlasten van uw hypotheek bestaan uit de hypotheekrente en in meerdere gevallen ook de maandelijkse hypotheekaflossing. De hypotheek is een soort lening, dus elke maand kan er een bedrag worden terug betaald. De aflossing is het bedrag dat u elke maand betaald om de hypotheek in delen terug te betalen. Er bestaat ook een aflossingsvrije hypotheek, waarbij je niet in termijnen terug betaald, maar er voor gekozen wordt om de hypotheek aan het einde van de looptijd terug te betalen. In dit laatste geval bestaan uw maandlasten alleen uit hypotheekrente.
Houdt rekening met de kosten van alle verzekeringen die bij het kopen van het huis komen kijken. Deze kosten horen natuurlijk ook bij uw maandlasten. Zoals een overlijdingsrisicoverzekering die aan uw hypotheek gekoppeld is.

Kan ik extra lenen?

Wilt u weten of u naast uw hypotheek, extra geld bij de bank kunt lenen? De bank zal uw inkomsten en uitgaven onder de loep nemen. De maandlasten die u aan uw hypotheek uitgeeft, worden in gedachte meegenomen bij de berekening van de lening bij de bank.

Heeft u al een lening bij de bank, vooraleer u een hypotheek gaat afsluiten? Dan valt uw hypotheek lager uit.

Alle maandlasten die u nog moet aflossen, zijn van negatieve invloed op uw aangevraagde hypotheek. Dit geldt bijvoorbeeld bij een studieschuld. In het algemeen geldt, dat hoe meer aflossingen u moet doen op andere gebieden, hoe minder hypotheek er aan u verstrekt wordt.

De keuze van de hypotheek

Bij De Hypotheek Lounge kunt u terecht voor al het nodige advies omtrent uw hypotheek. Zo kunt u bij ons uw hypotheek berekenen en een hypotheek check doen voor als u nadenkt om uw hypotheek om te zetten. Op basis hiervan kunnen wij een advies uitbrengen. Na afloop van de eerste afspraak weet je in grote lijnen wat er mogelijk is en nadat alle documenten zijn ontvangen kunnen wij een advies op maat leveren. Dit doen we middels een presentatie, waarin je te horen krijgt wat er mogelijk is en welke risico’s afgedekt kunnen worden. Vervolgens worden de offertes bij de bank aangevraagd. Op het moment dat wij goedkeuring hebben, is de hypotheek rond. Voor u het weet, heeft u een nieuwe hypotheek waar u zich goed bij voelt.