Heeft u een nieuwe woning op het oog en wilt u nu graag uw hypotheek berekenen? Op de website van De Hypotheek Lounge kunt u heel eenvoudig zelf uw maandlasten voor een hypotheek berekenen. Wij zijn een onafhankelijk hypotheek kantoor met een uitstekende kennis van de regionale woningmarkt. Wij begeleiden u graag als u een huis wilt gaan kopen en uw maximale hypotheek wilt gaan berekenen. Ook voor verzekeringen en fiscaal advies kunt u bij ons terecht. Kortom: we bieden een totaalservice.

Snel uw hypotheek berekenen met de ‘Hoeveel kan ik lenen’ rekentool

Op onze website kunt u zelf uw hypotheek berekenen via de online rekentool. Om financiële teleurstellingen te voorkomen, is het enorm belangrijk dat u van tevoren inzichtelijk krijgt wat uw maximale maandlasten zijn. U wilt tenslotte niet achteraf voor verrassingen komen te staan. Uw maximale hypotheek wordt bepaald aan de hand van uw bruto jaarinkomen en dat van uw eventuele partner, uw eigen geld, de koopsom van de woning en de soort woning. Daarnaast wordt er ook gekeken welke soort hypotheek voor u geschikt is en de actuele rentes. Uit deze optelsom komt dan de maximale hypotheek. Op onze website kunt u via onze rekentool een inschatting maken wat uw maximale hypotheek kan zijn. Met de rekentool kunt u eveneens een indicatie van de maandlasten van uw hypotheek berekenen.
Wat kan ik lenen voor een koophuis?

Sinds 2018 mag u maximaal 100% van de woningwaarde lenen voor uw hypotheek. Dit terwijl er gemiddeld zo’n 5 à 6% aan extra kosten koper bij komen als u een huis koopt. U betaalt bijvoorbeeld voor de notaris en de taxateur. Dit moet u helaas betalen van uw eigen geld. Om financiële teleurstellingen te voorkomen, is het enorm belangrijk om van tevoren uw maximale maandlasten bij een hypotheek te berekenen. U wilt tenslotte niet achteraf voor vervelende verrassingen komen te staan.
Met de bovenstaande rekentool kunt u uw hypotheek online berekenen. Op deze manier krijgt u snel een beeld van de maximale hypotheek die u kunt krijgen.

Hypotheek berekenen

Uw inkomen bepaalt hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Bent u in loondienst, ZZP’er of gaat u (binnenkort) met pensioen? Een hypotheek is maatwerk. Dus ook op welke manier u uw geld verdient, kan invloed hebben op het bedrag dat u kunt lenen. Uw maximale hypotheek wordt bepaald aan de hand van uw bruto jaarinkomen en dat van uw eventuele partner, uw eigen geld, de koopsom van de woning en de soort woning. De waarde van het huis dat u wilt kopen, bepaalt hoeveel hypotheek u krijgt. De woning is namelijk het onderpand van uw hypotheek. U kunt maximaal 100% lenen van de waarde van uw woning. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de soort hypotheek die voor u geschikt is en de actuele rentes .

Maandlasten hypotheek berekenen

Op onze website kunt u via meerdere online rekentools een indicatie van uw maximale hypotheek berekenen. Met de rekentool bovenaan de pagina, krijgt u een inschatting van uw maandlasten. De maandlasten van uw hypotheek bestaan uit de hypotheekrente en in meerdere gevallen ook de maandelijkse hypotheekaflossing. Een hypotheek is een soort lening, dus elke maand moet er een bedrag worden terugbetaald. De aflossing is het bedrag dat u elke maand betaalt om de hypotheek terug te betalen. Er bestaat ook een aflossingsvrije hypotheek, waarbij u niet in termijnen terugbetaalt, maar ervoor kiest om de hypotheek aan het einde van de looptijd terug te betalen. In dit laatste geval bestaan uw maandlasten alleen uit het aflossen van de hypotheekrente. Houdt rekening met de kosten van eventuele verzekeringen die bij het kopen van het huis komen kijken. Deze kosten horen natuurlijk ook bij uw maandlasten. Zoals een overlijdensrisicoverzekering die aan uw hypotheek gekoppeld is.

Kan ik extra lenen?

Wilt u weten of u, naast uw hypotheek, extra geld bij de bank kunt lenen? De bank zal uw inkomsten en uitgaven dan onder de loep nemen. De maandlasten die u aan uw hypotheek uitgeeft, meegenomen bij de berekening van de lening bij de bank. Heeft u al een lening bij de bank als u uw hypotheek gaat afsluiten? Dan valt uw hypotheek lager uit. Alle maandlasten die u nog moet aflossen, zijn van invloed op uw aangevraagde hypotheek. Dit geldt bijvoorbeeld bij een studieschuld. In het algemeen geldt, dat hoe meer aflossingen u moet doen op andere gebieden, hoe minder hypotheek er verstrekt wordt.

De keuze van de hypotheek

Bij De Hypotheek Lounge kunt u terecht voor al het nodige advies omtrent uw hypotheek. Zo kunt u bij ons uw maximale hypotheek laten berekenen. Dit is handig voor wanneer u erover denkt om uw hypotheek om te zetten. Op basis hiervan kunnen wij een advies uitbrengen. Na afloop van de eerste afspraak weet u in grote lijnen wat er mogelijk is. Nadat alle benodigde documenten zijn ontvangen, kunnen wij een advies op maat leveren. Dit doen we middels een presentatie, waarin u te horen krijgt wat er mogelijk is en welke risico’s er afgedekt kunnen worden. Vervolgens worden de offertes bij de bank aangevraagd. Op het moment dat wij goedkeuring hebben, is de hypotheek rond. Voor u het weet, heeft u een nieuwe hypotheek waar u zich heel goed bij voelt.

Voor meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar uw mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op via 0416 – 744 744 voor ons kantoor in Waalwijk, 0162 – 722 922 voor ons kantoor in Dongen en 0416 – 20 50 30 voor onze kantoren in Sprang-Capelle en Kaatsheuvel. Bel voor het maken van een afspraak. Wij vinden altijd de beste aanbieding voor u doordat we met alle geldverstrekkers op de hypotheekmarkt werken.