Huizenmarkt 2018-2019; Trends, cijfers en verwachtingen

Home / Hypotheken / Huizenmarkt 2018-2019; Trends, cijfers en verwachtingen

De huizenmarkt van 2018-2019. Sinds 2014 blijft de huizenmarkt maar doorgroeien en wordt het huren van een huis steeds minder gekozen. In dit artikel gaan we het hebben over de huizentrend van 2018, de huizenmarkt cijfers van 2018, de verwachtingen voor 2019 en wat De Hypotheek Lounge te bieden heeft voor al uw hypotheek zaken.De huizentrend van 2018


Ook weer in 2018 blijft de prijs maar doorstijgen. Deze stijging is sinds 2014 al aanwezig in de huizenmarkt. Maar waardoor komt dit nou eigenlijk? Momenteel is het zo dat er te weinig huizen te koop gezet worden met als gevolg dat het aantal huizen kopers begint op te hopen tot een hele grote berg van huizen kopers! Doordat er weinig aanbod en veel vraag is gaan deze kopers hoger bieden om zo boven de andere potentiele kopers uit te komen. Dit wordt ook wel overbieden genoemd. Omdat dit steeds vaker gebeurd stijgen de prijzen van andere huizen ook.

Een andere belangrijke redenen dat de verkoopprijs van woningen blijft stijgen is dat de hypotheek rente vrij laag staat. Mensen zijn eerder geneigd om een huis te kopen met een lage hypotheek rente. Als deze rente nou hoger zou zijn, dan zouden minder mensen een hypotheek afsluiten met als gevolg dat er minder huizen verkocht worden.

Ook kiezen steeds meer particulieren er voor om te investeren in een huis. Dit heeft als gevolg dat de huizenmarkt verstoord wordt. De reden hiervan is dat er meer winst te behalen is uit de stijging van de huizen met daarbij misschien nog wat extra winst wanneer het huis verhuurt wordt in vergelijking tot de rente die je van de bank zou krijgen. Kortom het aanbod aan woningen neemt hierdoor flink af.

De combinatie van de lage hypotheek rentes en het lage aanbod aan huizen blijft dus zorgen voor een stijging van de prijzen in de huizenmarkt. Hypotheek afsluiten?

De huizenmarkt cijfersHet tweede kwartaal van 2018 zit er weer op en de verkoopcijfers zijn weer binnen. In vergelijking tot vorig jaar is de gemiddelde prijs van een woning gestegen met 10.4%. Dit was wel te verwachten met de constante stijging die maar blijft aanhouden. Het aantal verkochte woningen en de woningen die te koop gezet zijn hebben een dalend percentage in vergelijking met vorig jaar. Het aantal verkochte woningen is namelijk met 10.6% gedaald en het aantal woningen dat te koop wordt gezet is zelfs met 33.6% gedaald. Het ziet er naar uit dat de Nederlanders maar al te graag vast blijven houden aan de trein naar rijkdom. De prijsstijging zorgt ervoor dat mensen dus graag hun investering vast blijven houden.

Verwachtingen huizenmarkt 2019

Economen van de Rabobank verwachten een gemiddelde verhoging van 7% in de huizenprijs in 2019. Dat zal betekenen dat in 2019 het gemiddelde huis in Nederland rond de 300.000 euro zal gaan kosten. Voor starters zal het dus nog moeilijker gaan worden om de huizenmarkt te betreden en zal het voor veel van deze starters op het huren van een huis aankomen. Verder is de verwachting dat de hypotheek rente in 2019 laag zal blijven. Deze lage rente zal dus in 2019 ook mensen aansporen om een hypotheek af te sluiten. Deze lage rente tikt dan weer aan bij de huizenmarkt waar weinig aanbod is met als gevolg dat de stijging van de huizenprijs zich voort zal blijven zetten.

Wat kan De Hypotheek Lounge voor u betekenen?De Hypotheek Lounge is een provinciaal werkende organisatie en is een gespecialiseerde hypotheker. Met meer dan 20 jaar kennis en ervaring in de hypotheek wereld staat De Hypotheek Lounge klaar om u te helpen! Zo bieden wij de volgende hypotheken aan; annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek, bankspaarhypotheek, beleggingshypotheek, levenhypotheek, spaarhypotheek. Voor als u informatie nodig heeft omtrent uw hypotheek kunt u altijd bij ons terecht. Ook bieden wij u op onze website de mogelijkheid om zelf een hypotheek check te doen.

Heeft u interesse in een van onze diensten? Aarzel dan niet en neem contact op! Voor het geval dat u zelf uw hypotheek zou willen checken kunt u hier terecht om te berekenen: hoeveel je kan lenen!

Deel dit bericht

Bel ons nu!