Houdt u wel van een risico? Een Beleggingshypotheek is vaak een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een effectendepot. Bij een Beleggingshypotheek lost u gedurende de looptijd uw hypothecaire geldlening niets af. Tijdens de looptijd belegt u elke maand een bedrag om aan het einde van de looptijd in één keer de hypotheek (deels) af te lossen. Elke maand betaalt u een vast bedrag dat bestaat uit rente en een inleg. De bruto lasten zijn gedurende de looptijd gelijk. Deze hypotheekvorm kan in sommige gevallen worden meegenomen vanuit een oude hypotheek. Een nieuwe Beleggingshypotheek afsluiten is niet mogelijk.

Omdat u belegt, is er geen zekerheid over de hoogte van het eindkapitaal, het kan hoger maar ook lager uitvallen dan verwacht. U bepaalt zelf in welke beleggingsfondsen u belegt, u kunt zowel beleggen in aandelenfondsen als in obligaties.

Voordelen Beleggingshypotheek

  • U bepaalt zelf hoe er wordt belegd
  • Flexibiliteit en vrijheid
  • Mogelijkheid tot bijsturen

Nadelen van Beleggingshypotheek

  • Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee
  • Kans dat u minder rendement haalt
  • Eindbedrag is nooit gegarandeerd

Verschillen met andere hypotheken

Een beleggingshypotheek is natuurlijk een hele andere hypotheken dan een lineaire hypotheek of bijvoorbeeld een levenhypotheek. Naast dat een beleggingshypotheek veel meer risico’s met zich meebrengt bent u er ook niet zeker van dat u voldoende rendement haalt. Dit kan resulteren in een niet-afgeloste hypotheek, en zo dus ook schulden.

Beleggingshypotheek afsluiten?

Heeft u interesse om een Beleggingshypotheek af te sluiten, of wilt u eerst meer informatie over een Beleggingshypotheek? Neem dan vrijblijvend contact op met De Hypotheek Lounge. Wij adviseren u graag over alle voor- en nadelen en de beste hypotheek die past bij uw situatie.