Een Levenhypotheek is vaak een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een levensverzekering (polis). Bij een Levenhypotheek lost u gedurende de looptijd uw hypothecaire geldlening niets af. Tijdens de looptijd belegt of spaart u elke maand een bedrag om aan het einde van de looptijd in één keer de hypotheek (deels) af te lossen. Elke maand betaalt u een vast bedrag dat bestaat uit rente en een inleg. De bruto lasten zijn gedurende de looptijd gelijk. Deze hypotheekvorm kan in sommige gevallen worden meegenomen vanuit een oude hypotheek. Een nieuwe Levenhypotheek afsluiten is niet mogelijk.

Voordelen levenhypotheek

  • Gegarandeerd minimumrendement
  • Vaste maandelijkse lasten

Nadelen van levenhypotheek

  • Geen gegarandeerde uitkering
  • Opbouwen van vermogen binnen een gemixte verzekering is vaak vrij duur

Verschillen met andere hypotheken

Een levenhypotheek is een aflossingsvrije hypotheek die gekoppeld is aan een levensverzekering. Dit verschil is het belangrijkste verschil tussen een levenhypotheek en andere hypotheken.

Levenhypotheek afsluiten?

Heeft u interesse om een levenhypotheek af te sluiten, of wilt u eerst meer informatie over een levenhypotheek? Neem dan vrijblijvend contact op met De Hypotheek Lounge. Wij adviseren u graag over alle voor- en nadelen en de beste hypotheek die past bij uw situatie.