De spaarhypotheek staat voor zekerheid. De Spaarhypotheek is een verbeterde versie van de traditionele levenhypotheek. Een spaarhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je tijdens de looptijd niet aflost maar spaart. Een Spaarhypotheek is vaak een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een levensverzekering (polis). Bij een Spaarhypotheek lost u gedurende de looptijd uw hypothecaire geldlening niets af. Tijdens de looptijd spaart u elke maand een bedrag om aan het einde van de looptijd in één keer de hypotheek volledig af te lossen. Elke maand betaalt u een vast bedrag dat bestaat uit rente en een spaarinleg. De bruto lasten zijn gedurende de looptijd gelijk. Deze hypotheekvorm kan in sommige gevallen worden meegenomen vanuit een oude hypotheek. Een nieuwe Spaarhypotheek afsluiten is niet mogelijk.

Voordelen spaarhypotheek

  • Fiscale voordelen
  • Zekerheid dat u aflost
  • Vrij stabiele nettomaandelijkse lasten

Nadelen van spaarhypotheek

  • U dient te voldoen aan een aantal strenge fiscale eisen
  • Tussentijds overstappen naar andere hypotheek is prijzig

Verschillen met andere hypotheken

De hypotheekrente ligt vaak iets hoger dan bij andere hypotheekvormen. De spaar- en hypotheekrente zijn daarentegen wel weer gelijk aan elkaar.

Spaarhypotheek afsluiten?

Heeft u interesse om een spaarhypotheek af te sluiten, of wilt u eerst meer informatie over een spaarhypotheek? Neem dan vrijblijvend contact op met De Hypotheek Lounge. Wij adviseren u graag over alle voor- en nadelen en de beste hypotheek die past bij uw situatie.