Tips om de kans op een hypotheek te vergroten

Home / Hypotheken / Tips om de kans op een hypotheek te vergroten

Het kopen van een huis is een complex proces waar heel veel stappen en belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Het begint al met je eigen inkomen en de prijs van de nieuwe woning. Wat als je jouw droomhuis niet met eigen geld kunt betalen? Dan is een hypotheek een geweldig middel om toch je nieuwe huis kunt kopen.
Je wilt een huis kopen maar kom je wel in aanmerking voor een lening?Hypotheekverstrekkers hebben strenge voorwaarden waar je aan dient te voldoen voor deze hypotheek aanvraag. En elk jaar worden deze eisen strenger. We delen de trucs om je kansen op een hypotheek te vergroten.

Hoeveel kan ik lenen?


De hypotheek is een speciale lening die verstrekt wordt door banken en verzekeraars. Banken en hypotheekverstrekkers zullen altijd kijken naar hoe groot het risico is, dat jij de hypotheek en de extra lasten NIET zou kunnen terugbetalen. In het slechtste geval kun je jouw maandelijkse hypotheek last niet meer dragen. Dan is de bank gedwongen om jouw woning te verkopen.
Aan de hypotheek wordt een looptijd verbonden van maximaal 30 jaar. De lening moet in die jaren terugbetaald worden.

  • 1. Wat kan ik maximaal lenen?


Tegenwoordig gebeurt dit met realistische en haalbare maandelijkse aflossingen. Pas nadat je de schuld volledig hebt afgelost, is de woning jouw bezit.
Het huis is al die jaren het onderpand van de hypothecaire lening.
Kan ik dit huis betalen met een hypotheek? Voordat je op zoek gaat naar een woning, is het belangrijk te berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen. Vraag jij je ook af, hoeveel kan ik lenen? Doe dan de gratis berekening van hoeveel kan ik lenen? De berekening wordt bepaald door inkomen en soort dienstverband.

  • 2. Geen vast contract en toch een hypotheek afsluiten


Jouw inkomen en die van je partner zijn een belangrijke graadmeter voor de hypotheek. Maar wat als je geen vast inkomen hebt...
Een veelgestelde vraag tegenwoordig is: Ik heb geen vast contract, kan ik een hypotheek afsluiten?
Er zijn nu andere manieren om de bank te overtuigen dat je de hypotheek kunt dragen. Wanneer je een tijdelijk contract hebt bij je werkgever dan kun je aan je baas een intentieverklaring vragen. Je kunt goede voorbeelden online vinden. In deze verklaring staat dat jouw werkgever je, bij dezelfde of betere werkprestatie, garant staat dat jouw contract verlengd wordt. Dit geeft de bank een goede indicatie dat je inkomen blijft ontvangen en dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen.

  • 3. Lage hypotheek rente 2019


Iets wat in je voordeel werkt is dat de gemiddelde hypotheekrente laag is in 2019. De maandelijkse schuld die bovenop je hypothecaire lening komen, kunnen hierdoor relatief laag blijven. De risico’s voor een bank dat jij je hypotheek niet meer kunt betalen, neemt hierdoor af. Dus de lage hypotheek rentes in 2019 maken de kans op een hypotheek groter.

  • 4. Starters hypotheek


Tegenwoordig is het vrijwel onmogelijk om als starter van eigen geld een woning te kopen. Kan ik een huis kopen van mijn salaris? Ja, in combinatie met een hypotheek. Een inkomen is een belangrijk onderdeel bij de hypotheekaanvraag.
Om de kans te vergroten op een hypotheek als starter, kun je een startershypotheek aanvragen. Je betaalt in de eerste jaren dan minder aan de aflossing. Is je inkomen gestegen, dan ga je meer betalen. Een andere vorm van de Startershypotheek is een hypotheek waarbij je ouders in de eerste jaren garant staan.

  • 5. Borg


Jouw ouders kunnen de kansen op een hypotheek vergroten. Hypotheek aanbieders doen niets anders dan risico’s uitsluiten. Er wordt vooral gekeken naar het inkomen, de toekomstige werksituatie, een Bureau Krediet Registratie, en de eigen middelen.
Naast een hypotheek, is een soort borgstelling altijd fijn voor een hypotheekverstrekker. Op deze manier kun je sneller de hypotheek afsluiten.

  • 6. Familiebank


Ook kun je in sommige situaties een lening afsluiten bij vrienden. Of bij familie. Je sluit dan een hypotheek af bij de “familiebank”. Afspraken over de lening worden het best vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Dit kan met of zonder notaris geregeld worden.
Een lening of schenking ligt het meest voor de hand, maar ouders kunnen ook een woning kopen en die verhuren aan hun kind.

  • 6. Hypotheek advies


De hypotheek Lounge kan je kansen op een woning vergroten. Dat komt omdat wij aanstellingen hebben bij vele banken en verzekeraars. We kunnen jou de meest gunstige hypotheekrente garanderen. We hebben de kennis in huis van alle soorten hypotheken.

Deel dit bericht

Bel ons nu!