Wat is een hypotheek?

Home / Hypotheken / Wat is een hypotheek?

De Hypotheek Lounge biedt diverse hypotheken aan. Denk hierbij aan de lineaire hypotheek, de aflossingsvrije hypotheek en de levenhypotheek. Maar wat is een hypotheek eigenlijk? En, aan de hand van wat voor criteria kies je uw ideale hypotheek? Wij vertellen u er graag meer over in dit artikel.

Wat is een hypotheek?


Voordat wij de verschillende hypotheken en de bijbehorende voor- en nadelen aan u uitleggen is het verstandig om u eerst wat meer te vertellen over het begrip hypotheken. Wat is een hypotheek eigenlijk?

Een hypotheek is een lening met een onroerend goed als onderpand, zoals een kantoor, bedrijfspand of een woning. Als u een hypotheek wilt aanvragen, bent u de hypotheek gever. De bank of hypotheekverstrekker, die de hypotheek aan u verstrekt, is de hypotheeknemer. Een hypotheek is voor velen essentieel zodra ze een huis of kantoorpand willen kopen. Het is immers niet logisch om te verwachten dat zo'n grote aankoop zonder een lening gedaan kan worden. Een hypotheek is dus een lening om deze woning of het kantoorpand te financieren. Onder bepaalde voorwaarden sluit u een hypotheek af, waardoor u de woning of het kantoorpand kunt kopen.

 

Wat voor hypotheek sluit u af?


De gekozen hypotheek bepaalt mede welke voorwaarden bij de aankoop worden gedaan, en op welke termijn de hypotheek terugbetaald moet worden. De woning of het kantoorpand wordt dan vaak als onderpand van de lening gezien, wat het risico voor de hypotheekverstrekker wegneemt. Uiteraard dient u als hypotheekverstrekker de lening af te lossen, binnen een vooraf bepaalde periode. Deze periode bedraagt meestal 30 jaar.

Iedere hypotheek heeft zo zijn voor- en nadelen. Gezien iedere situatie anders is kunnen wij pas over uw situatie oordelen wanneer wij uw situatie uitgelegd krijgen. Heeft u interesse in een afspraak met De Hypotheek Lounge? Neem dan contact met ons op. Eerst wat meer informatie? Bekijk dan alle hypotheken.

Deel dit bericht

Bel ons nu!