Wat kan ik lenen voor mijn hypotheek?

Home / Hypotheken / Wat kan ik lenen voor mijn hypotheek?

Hoeveel geld je kunt lenen voor de hypotheek van je koophuis is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Een hypotheek sluit je vaak voor 30 jaar af. Daarna moet de hypotheek worden afgelost. In dit artikel gaan wij in op de factoren die bepalen hoeveel je kunt lenen. Lees je mee?

Welke factoren bepalen hoeveel ik kan lenen voor een hypotheek?


Het belangrijkste is dat je de bank kunt overtuigen dat je de lasten van de hypotheek kunt betalen. Het snelste overzicht voor de bank is het bruto-inkomen van u en uw partner.
Er zijn verschillende hypotheekvormen. Een hypotheek adviseur kan voor jou persoonlijk kijken welke hypotheek het beste bij je past. Maar in het algemeen geldt dat de hoogte van je inkomen, de hoogte bepaalt van je hypotheek.
Wanneer je op zoek bent naar een hypotheek, dan heb je waarschijnlijk een huis op het oog. De hypotheek is een middel om jouw eigen geld en de prijs van het huis te overbruggen. Behalve de prijs van het huis, wordt de hypotheek bepaald door de staat van het huis. Het maakt verschil of het huis een bestaande bouw of een nieuwbouw huis is.
Voor hypotheekverstrekkers is het belangrijk hoe de verwachting van het verloop van de hypotheekrente is. Deze ligt op het moment tussen 1,5% en 2,5% afhankelijk van de duur van de hypotheek en de rente op staatsobligaties. Banken zullen hun hypotheekrente hier aan aanpassen.

Hypotheek voor ZZP’ers


Voor de hypotheekhoogte van de ZZP’er wordt het inkomen bepaald door onafhankelijke experts. De inkomensverklaring bestaat uit jaarcijfers, Belasting aangiftes, jaaropgaves en andere financiële stukken.

Hypotheek voor starters


Uw inkomen en die van uw partner zijn een belangrijke graadmeter voor de hypotheek. Maar wat als je geen vast inkomen hebt.
Een veel gestelde vraag tegenwoordig is; Ik heb geen vast contract, kan ik een hypotheek afsluiten? Tegenwoordig zijn er andere manieren om de bank te overtuigen dat jij zonder problemen een hypotheek kunt aflossen.
Wanneer je een tijdelijk contract hebt bij je werkgever dan kun je vragen om een intentieverklaring. In deze verklaring staat dat jouw werkgever je bij dezelfde of betere werkprestatie je garant staat dat jouw contract verlengd wordt in de toekomst. Dit geeft de bank een goede indicatie dat je inkomen blijft ontvangen en dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen.

Bereken nu hoeveel geld ik kan lenen


De handige online tool van De Hypotheeklounge geeft u aan de hand van een aantal vragen binnen een aantal minuten antwoord op de belangrijke vraag. Binnen een paar minuten weet u hoeveel u kunt lenen, en of dat voldoende is voor uw volgende droomproject. Wellicht wel een aanbouw aan huis of een nieuwbouw project? Bereken nu hoeveel geld u kan lenen!
Dus hoeveel geld kan ik lenen voor een koophuis? Bereken het hier: hoeveel kan ik lenen?

Keuze van de juiste hypotheek


De keuze van de juiste hypotheek is een serieuze zaak, maar dat betekent niet dat het afsluiten van een hypotheek ingewikkeld moet zijn. Onze adviseurs leven zich in, door het stellen van de juiste vragen, in uw persoonlijke en financiële situatie.
Ook worden de noodzakelijke documenten door De Hypotheek Lounge verzameld en ingevuld, om u volledig te ontzorgen. Niet alleen bij het afsluiten en adviseren over uw hypotheek kunt u bij ons terecht, maar ook in de jaren daarna hebben we nog regelmatig contact om up-to-date te blijven van uw financiële en persoonlijke woonsituatie.

Deel dit bericht

Bel ons nu!